Om mig

Född: 20 juni 1994
Sysselsättning: Elitskidåkare som bor i Östersund
Klubb: Östersunds SK
Tävlingsklass: Men visually impaired (B1)

Jag är född och uppvuxen på Frösön utanför Östersund. Jag har alltid hållit på med många olika idrotter, till exempel var det mycket basket, innebandy och fotboll som gällde när jag var mindre, men jag höll även på med simning ett tag. Att syssla med lagsport har inte alltid varit lätt på grund av min synskada, men på rasterna och tillsammans med kompisarna har det alltid funnits gott om tillfällen.

Skidåkningen kom in ganska sent i bilden, först vid 13 års ålder. I takt med att min syn försämrades stod valet mellan skidor och simning, och valet var inte svårt. Från och med sjunde klass började jag satsa mer på skidåkningen, och sedan var jag fast. 

Efter fyra bra år på skidgymnasiet i Östersund, ett år träning på heltid går jag nu på Mittuniversitetet, där jag kombinerar träning med studier.

.

Någon frågade mig om...

Mina bästa egenskaper
Min disciplin och vilja att hela tiden utvecklas och söka utmaningar.

Mina mål

Närmaste målet är göra ett bra resultat i världscupen 2015/2016, VM 2017, men på långsikt är det helt klart Paralympics i PeyongChang 2018. Ett mer långsiktigt mål är att hålla på med skidåkning så länge det känns kul och sen göra något som känns roligt och utvecklande.

Min största drivkraft
Intresset att hitta nya utmaningar, och viljan att hela tiden bli bättre.

Hur jag orkar fortsätta träna dag ut och dag in
Jag älskar helt enkelt att träna! Och det bästa med träningen är att det alltid finns saker att utveckla och göra bättre. Om motivationen tryter brukar det bästa vara att ta det lugnt, koppla av och göra något annat som jag tycker är roligt.

Mitt bästa träningsminne
De två gånger vi har åkt drygt 3 timmar och 1850 höjdmeter konstant uppför i Paso Stelvio, Italien.

När jag är som tröttast
Efter maxtesterna på Vintersportcentrum får jag alltid uppsöka papperskorgen.

En idrottslig förebild
Zlatan. Han verkar vara en trygg person med en stark personlighet som alltid går sin egen väg.