Om mig

Född: 20 juni 1994
Klubb: Östersunds SK
Tävlingsklass: Men visually impaired (B1)

Jag är född och uppvuxen på Frösön utanför Östersund. När jag var yngre höll jag på med många olika idrotter, och då helst bollsporter. Att syssla med lagsport har inte alltid varit lätt på grund av min synskada, men på rasterna och tillsammans med kompisarna har det alltid funnits gott om tillfällen.

Skidåkningen kom in ganska sent i bilden, först vid 13 års ålder. I takt med att min syn försämrades stod valet mellan skidor och simning, och valet var lätt. Från och med sjunde klass började jag satsa mer på skidåkningen, och sedan var jag fast. 

Efter fyra bra år på skidgymnasiet i Östersund, kombinerade jag nu skidåkningen med studier på Mittuniversitetet i Östersund. Sedan jag 2020 blev klart med plugget har jag satsat heltid på skidåkningen.

Någon frågade mig om...

Mina bästa egenskaper

Min disciplin och vilja att hela tiden utvecklas och söka utmaningar. kanske ett ganska tråkigt svar, men tror inte att svaret är roligare än så.

Mina mål

Det självklara svaret är VM på hemmaplan i Östersund i januari 2023. Samtidigt vill jag utan exakta resultatmål känna att jag åker skidor fortare än tidigare

Min största drivkraft

Intresset att hitta nya saker attutveckla och testa

Hur jag orkar fortsätta träna dag ut och dag in

Jag älskar helt enkelt att träna! Och det bästa med träningen är att det alltid finns saker att utveckla och göra bättre. Sedan är det också så att jag märker hur bra jag mår av fysisk aktivitet,så att haträningen som jobb ser jag som en fantastisk förmån.

De tillfällen när motivationen sjunker, tycker jag om att göra något som är långt ifrån skidåkningen, få några dagar då jag får ¨bryta ihop och komma igen¨, så brukar suget  återvända.