Inget Japan, men total världscupseger.
19/03-2019

En lucka i uppdaterandet här, men mycket har hänt, så haka på.

Första söndagen i mars, för drygt två veckor sedan, samma dag som Vasaloppet, blev jag inbjuden till Nyhetsmorgon i 4:an. Så en snabbing till huvudstaden blev det.
Helgen efter var det dags att resa till Japan för sista världscupen, men det kom på skam. Jerry insjuknade lätt en vecka före avresan, så vi trodde han skulle hinna piggna till, men det blev bara värre, så dagen före vi skulle åka fick vi ställa in. Sista halmstråt var att vi skulle kunna åka fyra dagar senare, missa skidskytttet, men hinna till längdtävlingarna, men sjukdomen blev seg och till slut blev det ingen resa alls.

Det här har tro det eller ej aldrig hänt förut, så någon gång ska väl vara den första. Såklart riktigt surt, och jag var väl ganska nere några dagar, för är ju tävlingarna jag tränar för, och även om det alltid är jobbigt att missa tävlingar, så är det ännu värre om man själv är frisk och kan köra. Fanns ingen möjlighet att få in en annan guide med så kort varsel, så till slut inget att göra.

Trist för både mig, Jerry och ledare. Dyra läropengar för att i verkligheten få inse hur skört det blir när det är två personer som tex kan bli sjuka. Så till nästa år är det redan bestämt att det måste finnas två guider på tävlingarna, en skidtestare eller vad som helst som kan guida och hoppa in.

Men även om jag missade de två sista längdtävlingarna så gjorde mina resultat från de tre andra världscuperna att vi ändå vann totalen. Så trots det sura slutet på världscupen, blev säsongen ändå lyckad, med totalseger och VM-medaljer. Den tunga känslan jag haft i kroppen sedan VM har hållit i sig, så trots de fina skidförhållandena här just nu, finns ingen motivation för fler tävlingar eller mycket träning. Har gjort blodprover som inte visat på några fel, men något är inte helt hundra... Så nu blir det några veckor med lugnare träning och mycket återhämtning, innan tanken är att dra igång en ny träningssäsong. En längre summering av det här året kommer, men höjdpunkterna var ändå de två vinsterna i Vuokatti, där jag och Jerkan verkligen seglade ifrån McKeever. Det ger mersmak inför att fortsätta på den inslagna vägen nästa år, då är dessutom ryssarna tillbaka, så blir en extra krydda.

19/03-2019

Inget Japan, men total världscupseger.

En lucka i uppdaterandet här, men mycket har hänt, så haka på.

Läs inlägget

02/03-2019

Långsummering VM.

Kom hem till Sverige i tisdags kväll. Har sedan dess tagit det ganska lugnt med träningen, åkt några korta pass, försökt komma ikapp lite i skolan och skruvat tillbaka tiden så gott det går. Det senare har fungerat bra, har lyckats boka in mig på tidiga morgonaktiviteter, så trots att jag är morgontrött efter 2,5 veckor med kanadensisk tid så har jag fått bita ihop och kliva upp. Extra viktigt att ställa tillbaka tiden snabbt den här gången, för redan nästa lördag åker vi till Japan för sista världscupen och då är tiden åtta timmar åt andra hållet..
 

Läs inlägget

22/02-2019

VM så här långt.

Tre tävlingar gjorda och två tävlingar kvar av mitt VM 2019. Milt uttryckt kan vi säga att dagarna här varit en berg och dal bana. Söndagens 10 skate var det jobbigaste jag gjort på så länge, tyckte jag gick ut lagom, men vid första varvning efter 2,5 KM var jag redan helt förstörd. Ledde tydligen då och var tvåa halvvägs, men sedan rasade jag till femma. Förvånad att jag inte var längre efter och tappade mer, det tillsammans med att jag är väldigt stolt över min mentala insats och att jag ändå höll ihop det ”så pass bra” och kom i mål var dagens två ljusglimtar.

Läs inlägget

10/02-2019

Mot VM imorgon.

Ytterligare några dagar här hemma, där jag fått in några riktigt hårda intervaller och däremellan riktigt lugn träning. Efter sjukdomen inför de första tävlingarna kom jag snabbt tillbaka, men den här gången har det varit lite segare. Då hade jag en hel sommar och höst i ryggen, men nu under säsong och hårda tävlingsperioder är grunden lite sämre, så den här sjukdomen kanske kostade lite mer. Inget att fundera mer på nu, bara att åka allt jag kan om en vecka och försöka vara smart på vägen dit.

Läs inlägget

06/02-2019

Årets manliga idrottare på Parasportgalan.

Paragalan i söndags, jag bestämde mig för att inte åka ner och istället vara hemma och ladda för VM. Glad för utmärkelsen jag fick i den fina konkurrensen. Kör på den politiskt korrekta klyschan ”ingen nämnd, ingen glömd”, när det kommer till att tacka alla som gjort den här satsningen möjlig, men familj, guider och sponsorer som stöttat i vått och torrt måste ändå nämnas.

Läs inlägget

30/01-2019

Trött huvud, trött kropp och sjuk.

Var en trött kille efter tävlingarna här hemma. Både fysiskt då jag gick fem tuffa lopp på sju dagar, men också mentalt. Brukar vara trött i huvudet efter vilken tävlingsvecka som helst, och blir ju såklart en del extra när det tävlas på hemmasnö. Efter tävlingarna var det ganska fullt upp, först med en filminspelning för Toyota och sedan ner till Stockholm för magnetröntgen av min rygg, passade då även på att gå på idrottsgalan, eftersom jag hade äran att bli inbjuden. Summa summarum, kanske lite tufft program, så fick dra i handbromsen gällande träningen några extra dagar, blev fyra dagar med total vila, var verkligen helt slut.

Läs inlägget

17/01-2019

Hemmaplan.

Fyra tävlingar på fem dagar och en trött kropp idag. Nu återstår bara en tävling här hemma, innan det är dags för lite vila och fullt fokus mot VM. För egen del har allt gått över förväntan, och tre segrar ger såklart extra självförtroende inför resten av säsongen. Jerry och Emil har stått för superinsatser, så glad att jag har sådana guider, som inte bara kan åka skidor fort, utan även ger mig trygghet där ute i banan.

Läs inlägget

11/01-2019

Program för veckan.

Här nedan finns tider för när min klass startar under den kommande veckan, planen är att köra allt förutom stafetten i skidskytte som avslutar kalaset nästa lördag.

Läs inlägget

10/01-2019

Tävling på hemmaplan.

Igår morse körde jag och Jönsson klassiska intervaller, och då började det dyka upp en del andra länder som skulle ut och träna, speciell känsla att de ska göra det här hemma där jag åker varje dag. Eftermiddagen bestod av gym och lätt återhämtningsjogg, och då slog tanken mig att det kändes märkligt att jag idag inte skulle ut och resa för att komma till tävlingsplatsen, utan istället lugnt kunde ta en sovmorgon och mysfrukust.

Läs inlägget

04/01-2019

Snart tävlingsdags igen.

Juletiderna har snurrat på, med bra träning och en hel del lugn och ro. Trots att Jerry varit lite krasslig i veckan har det lösts genom att Gunnar och Robin kunnat hoppa in lite extra, och  har också blivit något extra pass på bandet. Vilken guldinvestering det varit, bra där pappa. Exempelvis hade jag igår ett pass där jag körde 5X5 min löpning med stavar, och där jag låg på maxpuls sista tre minuterna av sista intervallen, bland det värsta jag gjort på mycket länge.

Läs inlägget