Skolstart och Torsby del III.
18/09-2019Jaha, vad har hänt här på slutet då? Dags att i all korthet summera de två gångna veckorna.

Förra veckan var en rejäl träningsvecka, där vi var på det tredje av fyra Torsbyläger. Körde ett ganska klassiskt lägerprogram, där vi måndag – fredag fick till tre intervaller, ett långpass på 5 H, ett styrkepass och sedan komplettering med distanspass. Också lite mer skytte än vanliga hemmaveckor. Ett av intervallpassen gick i tunneln med skytte, och gick bättre än tidigare, Leffe börjar få mig att förstå, bättre än förut i alla fall.. Lördagen bestod av vila, för att i söndags sedan avsluta träningsveckan med 3 H på förmiddagen och på eftermiddagen ett innehållsrikt styrke pass med fokus på stabilitet och red cord.

Veckan före innehöll skolstart och sjuka / bortresta guider. Veckan gick således i bandets tecken, visade där karaktär genom personligt rekord i längd på pass på bandet, inte bara en gång, utan två, vilket gav två fyratimmarspass inomhus under samma vecka. För att förenkla för huvudet så fick jag hitta på någon form av variation. Så förutom poddar och musik så såg den lilla, men ändå viktiga variationen ut så här, , 1 H stakning, 1 H diagonal och sedan en halv cola och en halv snickers. Efter ”halvtidspausen” sprang jag 1 H med stavar, för att sedan dra i mig andra halvan av colan och Snickersen och avslutade med att sista timmen gå med stavar i riktigt brant backe. Även om pulsen är låg och snittet brukar bli någon stans runt 125-130, så krävs det ändå en del mentalt tryck för att gneta på så länge, så efter ett sådant pass får man sträcka på sig lite, och kanske knäppa en 33:a cola till 😊
Utöver de kraftproven så snurrade veckan på med andra pass, såväl inne som ute och i gymmet. Pluggades också en del, och faktiskt ganska skönt att efter en sommar av bara träning, ha något annat att behöva lägga lite fokus på.
Avslutningsvis bör ju nämnas att jag, Jerry och Robin hade en dag med Erik Malm på Frösökompaniet, där vi gjorde- och gick igenom olika personlighetstester, som visade på vissa tydliga skillnader- men också likheter mellan oss tre. Nästan läskigt hur väl de flesta av sakerna stämde överens med våra egna och de andras uppfattningar, det bara genom att fylla i ett formulär på en halvtimme. Kul, men framförallt intressant, fast i synnerhet nyttigt så vi bättre lärkänna varandra, och därmed förhoppningsvis kan ta vara på- och beakta de personlighetsdragen i det vi sysslar med.

!I all korthet” var det ja.. Lägger mig platt, och inser att det inte blev speciellt kort den här gången heller.. Vi hörs 😊

9/7-2020

B på uppsatsen och ryssgym .

Lyckades ju pricka in den typ bästa tiden ever att skriva min D-uppsats, nämligen från april till juni 2020. När jag skrev kandidaten så skulle uppsatsen skickas till opponent en vecka före opponeringen, efter denna hade man en vecka på sig att göra ändringar, innan sista versionen skulle in, inte mer med det liksom.
Jag och min partner Quinton räknade med samma process den här gången, men efter opponeringen, skickade vi texten fram och tillbaka med vår handledare ungefär varannan dag i tre veckor, innan examinatorn fick ge sina synpunkter. Alltså tog det den här gången fyra veckor från opponeringen, till det att vår sista version var inskickad, kan säga att vi flera gånger under den tiden trodde att sista handpåläggningen var gjord, men sedan fick vi något att utveckla igen.

Läs inlägget

7/7-2020

Guide åt guiden i Grönklitt.

Hej och halloj!
Vi fick sex riktigt fina dagar i Orsa / Grönklitt. Avslutade rullskidpassen med den fina backen på 13 kilometer och hann med några varv på den platta, men tekniska rullskidbanan på knappt fem kilometer. Den gode Bysse var på två pass med som guide åt guiden, och visade riktigt fina rullskidrundor, men också riktigt uppskattad löpning, som också startade nere i Orsa, för att avsluta vid boendet i Grönklitt, ca 400 höjdmeter högre, kungligt när någon som känner varenda stig bjuder på husets bästa redan från start på ett läger!
Ett guldkorn för rullskidåkning, var ”turistvägen” Mellan Orsa och Mora. Knappa 20 kilometer enkel väg, en mindre väg som inte var E45, med fin asfalt och småkuperad hela tiden, 10/10.
 

Läs inlägget

26/6-2020

Kajsa hoppar 2:05.

Tränar på stabilt här hemma, och nu är det lägerdags igen, känns bra.

Läs inlägget

15/6-2020

Sommarstaden.

Hej och halloj! Som det varit lätt att skrapa ihop träning i det här sydeuropéiska klimatet vi haft senaste veckorna.

 

Läs inlägget

Bra träningsmånad.

Säsongens fyra första träningsveckor är avbockade, och jag är nöjd. Har kommit igång precis lagomt, fått till rejäla pass, hyfsad volym, och helt enkelt bara en bra balans i allt. Samtidigt är jag verkligen inte i någon jätteform, men har bara upplevelsen att träningen ger effekt, exakt så som jag föredrar att ha det den här tiden på året.

 

Läs inlägget

17/5-2020

Skön träningstid.

Ok, förutom att vi har halv vinter i mitten på maj så gillar jag den här tiden. Efter en tid med mindre träning är man igång igen. Kanske mer eller mindre sämre än när säsongen tog slut, men inspirerad, med nya idéer, förbättringen går snabbt, och det är liksom inte så blodigt än. Dessutom är det extra skönt att sova, extra gott att äta och lättare att hålla fokus och vara effektiv, i mitt fall på skolan, tack till fysisk aktivitet och frisk luft för det. Saker som är lätta att glömma bort, men skrämmande viktiga att komma ihåg.

 

Läs inlägget

07/05-2020

Kickat igång säsongen 2020/2021

Har aldrig förut varit med om att det bjudits på skidåkning i Östersund i maj månad, så lite speciellt att i måndags, den fjärde maj starta upp en ny barmarkssäsong med tre timmar skidor på en, för årstiden overkligt bra 3,5 kilometer lång slinga. I tisdags klippte vi till med 8X1000 m löpintervaller på bana, med styrka på eftermiddagen, medan gårdagen innehöll ett fyra timmar långt pass, bestående av rullskidor och löpning, sov ganska rejält skönt inatt.. Därmed igång bra, nu gäller det att hitta en balans så det går att få kontinuitet med bra pass vecka ut och vecka in.

Under perioden med mindre träning brukar försöka hinna med en del saker som inte alltid prioriteras under resten av året. Framförallt saker som inte har med träning att göra, så jag liksom får tänka på något annat och göra andra roliga grejor ett litet tag. Ur den synpunkten har väl årets viloperiod varit en liten besvikelse, men i sammanhanget är ju såklart det inget att bråka om. Kände under förra veckan verkligen hur det börjat krypa i benen igen, rastlösheten gjorde sig efter några veckor rejält påmind. Därför känns det bra att nu ha dragit igång en ny säsong. Nästan sju månaders försäsong, som vi får hoppas gör att världsläget hinner ändras, så att det blir några skidtälvingar 2020/2021.

Läs inlägget

26/04-2020

Vår.

 
Ibland blir det till och med vår i Östersund. Tvåsiffriga temperaturer, möjlighet att inviga balkongen till vår nya lägenhet på riktigt och bara allmänt mungiporna uppåt.

Läs inlägget

13/04-2020

Inte mycket att säga.

Inte mycket nytt på den här västfronten just nu... Tränar för tillfället inte med någon plan, mer än för att må bra och hålla vårbuken borta. Jag och min sydafrikanske vän Quinton börjar komma igång med vår uppsats bra, så det är ju positivt för oss. Tanken är att ösa på med den i april, för att underlätta när träningen startar i maj.

 

Läs inlägget

06/04-2020

Hallå.

Det är märkligt att inte ha någon sport att följa, att det inte finns någon idé / inte är möjligt att åka någonstans, och såklart att säsongen tog slut något tidigare än tänkt, inte mer med det. Vi skidåkare har ju ändå klarat oss otroligt billigt undan, det här hände ju liksom inte i november, utan med bara några tävlingshelger kvar att köra. Skillnad är det för alla sporter som precis skulle dra igång sina slutspel, vilket för de flesta föreningar inom lagidrottens värld är den period där det ekonomiska resultatet och hela årets sportsliga utgång verkligen avgörs. Sedan är det ju många som inte ens får börja sina säsonger, och som redan nu vet att deras idrottsliga mål år 2020 redan är inställt, eller riskerar att bli. Sedan har vi såklart allt annat som inte är idrott, men jag försöker inte ens ge mig in på det spåret.  

Läs inlägget