Skolstart och Torsby del III.
18/09-2019Jaha, vad har hänt här på slutet då? Dags att i all korthet summera de två gångna veckorna.

Förra veckan var en rejäl träningsvecka, där vi var på det tredje av fyra Torsbyläger. Körde ett ganska klassiskt lägerprogram, där vi måndag – fredag fick till tre intervaller, ett långpass på 5 H, ett styrkepass och sedan komplettering med distanspass. Också lite mer skytte än vanliga hemmaveckor. Ett av intervallpassen gick i tunneln med skytte, och gick bättre än tidigare, Leffe börjar få mig att förstå, bättre än förut i alla fall.. Lördagen bestod av vila, för att i söndags sedan avsluta träningsveckan med 3 H på förmiddagen och på eftermiddagen ett innehållsrikt styrke pass med fokus på stabilitet och red cord.

Veckan före innehöll skolstart och sjuka / bortresta guider. Veckan gick således i bandets tecken, visade där karaktär genom personligt rekord i längd på pass på bandet, inte bara en gång, utan två, vilket gav två fyratimmarspass inomhus under samma vecka. För att förenkla för huvudet så fick jag hitta på någon form av variation. Så förutom poddar och musik så såg den lilla, men ändå viktiga variationen ut så här, , 1 H stakning, 1 H diagonal och sedan en halv cola och en halv snickers. Efter ”halvtidspausen” sprang jag 1 H med stavar, för att sedan dra i mig andra halvan av colan och Snickersen och avslutade med att sista timmen gå med stavar i riktigt brant backe. Även om pulsen är låg och snittet brukar bli någon stans runt 125-130, så krävs det ändå en del mentalt tryck för att gneta på så länge, så efter ett sådant pass får man sträcka på sig lite, och kanske knäppa en 33:a cola till 😊
Utöver de kraftproven så snurrade veckan på med andra pass, såväl inne som ute och i gymmet. Pluggades också en del, och faktiskt ganska skönt att efter en sommar av bara träning, ha något annat att behöva lägga lite fokus på.
Avslutningsvis bör ju nämnas att jag, Jerry och Robin hade en dag med Erik Malm på Frösökompaniet, där vi gjorde- och gick igenom olika personlighetstester, som visade på vissa tydliga skillnader- men också likheter mellan oss tre. Nästan läskigt hur väl de flesta av sakerna stämde överens med våra egna och de andras uppfattningar, det bara genom att fylla i ett formulär på en halvtimme. Kul, men framförallt intressant, fast i synnerhet nyttigt så vi bättre lärkänna varandra, och därmed förhoppningsvis kan ta vara på- och beakta de personlighetsdragen i det vi sysslar med.

!I all korthet” var det ja.. Lägger mig platt, och inser att det inte blev speciellt kort den här gången heller.. Vi hörs 😊

10/12-2019

Lillehammer.

I skrivande stund är jag på väg till Lillehammer för vinterns första världscup. En strulig höst ligger bakom mig, som förra veckan toppades av några dagar utan träning, då jag kände att ytterligare en förkylning var på gång. Lyckades dock hålla den borta och är nu på banan igen. Körde igår ett intervallpass som ändå kändes helt ok. Vad som har lett till denna svajiga kropp går att analysera i all evighet, men någon stans får jag känslan av att tuffare träning än tidigare är en stor del, det får jag ha med mig i tankarna inför vintern. Hur som helst känns det nu skönt att alla ”om” snart börjar redas ut, när nummerlappen åker på. På torsdag kör vi den något udda distansen 7,5 klassiskt, på fredag 15 skate, måndag sprint klassiskt, medan nästa onsdag och torsdag består av skidskytte.
 

Läs inlägget

26/11-2019

Upp och ner, ner och upp.

Så här såg det ut i Östersund för en vecka sedan, nu är det tyvärr mer höstlikt igen...
Äntligen börjar min kropp så sakteliga kännas allt bättre, och nu får jag nog snart säga att jag börjar närma mig ”vanlig form”. Har kunnat träna på bra i över en månad nu, så konstigt vore det väl annars. Men det har varit extremt trögt, och dessutom haft några tillbakagångar på vägen, där jag haft någon dag där pulsen återgått till att vara högre m.m.

Läs inlägget

01/11-2019

Det går framåt.

Måste ha varit någon form av nästan rekordkall oktober, temperaturen har ofta legat och pendlat runt nollan, och senaste veckan har det då och då också inneburit lite snö, som förvisso inte legat kvar, men ändå.

Läs inlägget

21/10-2019

Slut på förfallet.

Lite skytte och en del plugg blev substitutet till fem dagars mängdläger med en del skytte i Torsby. Normalt sätt hade jag sett det som en hyfsad nitlott, men den här gången kände jag att jag varken fysiskt eller mentalt hade på läger att göra, och då mår ingen bra av att jag är där... Därmed har det känts ganska bra att vara hemma och försöka komma på banan igen, men också för att göra nytta i skolan, känns att det är ett snäpp upp i insats nu på magisternivån. Dessutom lite sjukt att jag är den ende svensken i min klass just nu, som om inte det är nog så är till och med Europa är nästan underrepresenterat, kul tycker jag

Läs inlägget

13/10-2019

Sju dagar vila.

Uppåt i onsdags, neråt i fredags.
I tisdags drog jag igång träningen efter två veckor där jag fram och tillbaka känt mig förkyld. Hade då tagit fyra vilodagar för att ”ta det säkra före det osäkra”, och försöka vila bort det jag hade i kroppen. För att ytterligare säkra upp så körde jag tre väldigt lugna träningsdagar, med ett pass per dag och bara 1-1,5 H per pass. Hade lite hög puls, men kunde ju bero på så många saker, att jag vilat så länge, att det alltid är lite segt första dagarna efter sjukdom m.m. I fredags var det dock värre, och hade 20-25 slag högre än normalt, var bara att vika in årorna och vända hemåt igen. När jag kör distans med ca 125-130 i snittpuls så brukar jag hålla ett tempo på ca 3:40-3:50 när jag åker på banan med mina Swixtvåor, den dagen hade jag under de 37 minutrarna jag var ute 133 i snitt, trots att farten var nästan en minut långsammare per kilometer. Pulsen rusade uppför när jag försökt åka i normal fart, gick helt enkelt bara inte.
Fick under eftermiddagen antibiotika, så nu blir det en sådan sjudagarskur, ingen träning och blodprov. Är man inte dödligt sjuk är just det där med blodprov en sak som i det här landet verkar vara svårare att få till än, ja vet inte vad, håller mig från något exempel, blir nog lugnast så... Hur som helst, om någon har en snabbingång till detta och vill hjälpa till i framtiden, så skulle det verkligen uppskattas.

Läs inlägget

09/10-2019

Höstdipp.

Hej och halloj.
Inte varit något riktigt klipp i steget senaste veckorna. Hade en jättebra period, både träningsmässigt och utanför träningen, där allt flöt på med skola m.m.

Läs inlägget

18/09-2019

Skolstart och Torsby del III.

Jaha, vad har hänt här på slutet då? Dags att i all korthet summera de två gångna veckorna.

Läs inlägget

31/8-2019

Hemmaplan.

Efter en skön vecka i Montenegro, har jag nu haft snart två bra veckor här hemma. Mycket träning, där fokuset varit åt mängdhållet, så blivit en del längre pass, närmare bestämt fyra stycken på 4 H+, vanliga distanspass på 2-3 H, samt såklart intervaller och styrketräning.
 

Läs inlägget

22/08-2019

Hello Sweden.

Veckan i Montenegro var fantastisk, mer än tio år sedan jag var på en riktig solsemester, brukar liksom inte finnas tid för det i träningen. I år blev det dock så, hoppas att en lugn vecka ska ge energi inför hösten, och att det kanske istället kan göra att jag kan undvika någon förkylning, annat bakslag eller bara få mig att vara lite piggare och mer på tå... Om så blir får vi se.

Läs inlägget

11/08-2019

Torsby del II.

Andra av totalt fyra vändor med paralagettill Torsby är nu lagd till handlingarna. Ännu ett riktigt bra läger där vi förutom en del skytte, bland annat hann med intervaller i Tosseberg, ett långpass på 5H och sista dagen intervaller på skidor i tunneln. 8X1 varv skate, där vi körde relativt hårt, men ändå kontrollerat,, kändes stabilt bra, där alla intervaller gick sub 3 minuter, och sista på 2:50 öppning till öppning.

Läs inlägget