Min första idrottsgala.
18/01-2018


SvenskaSpel delar varje år ut sitt elitidrottsstipendium till ungefär 75 idrottare som pluggar på minst halvfart. Alla som får stipendiet blir inbjudna till idrottsgalan, och eftersom jag fick äran att vara en bland de 75 för tredje året i rad så har jag faktiskt haft möjligheten att åka tidigare år. Har inte tagit chansen tidigare år, men som nominerad var det nu dags att passa på att åka, och det är jag väldigt glad för att jag gjorde. Kändes också fint att före TV-sändningen drog igång tillsammans med alla andra stipendiater på plats få gå upp på scenen för att ta emot stipendiet från Svenska spels representanter.

Eftersom jag var nominerad fick jag allt väldigt uppstyrt och fixat, och även ta med en gäst, valde självklart att bjuda med Johannes. Middagen före TV-sändningen satte igång var av högsta märke och sällskapet lika så. Placerades vid ett bord med mycket skidåkning och friidrott, Jakob Hård, Jonas Karlsson, Stefan Holm och Emilie Öhrstig var några av de jag delade middagen med.

 

Galan i sig tyckte jag var ungefär som man kunde tro, förutom att mamma och kom upp på scenen då såklart. En total överaskning, men tycker hon och de andra tre mammorna var riktigt vassa. Hade jag vetat det innan hade jag nog trott jag skulle tycka allt var lite pinsamt, men så blev inte fallet, kanske för att mamma var så bra, eller för att jag blivit så vuxen… Med tanke på att Daniel Ståhl under 2017 slog ett 33 år gammalt svenskt rekord och dessutom tog en VM-medalj i en världssport så var han en mer än värdig vinnare. Jag känner bara en stora ära att av alla duktiga svenska idrottare få vara nominerad som en av de fyra.

 

Efter galans slut blev det direkt hem för att sova och vid lunch åka tillbaka hem, för att på eftermiddagen hinna med skateintervaller i ett snöigt och blåsigt Östersund. Kvällen och människorna jag träffade gav mig verkligen mersmak, att Lisen som var ansvarig för organisationen runt oss nominerade också gjorde ett 5+-jobb gjorde allt ännu bättre. Till slut vill jag bara tacka för alla hejarop under dagarna som varit, men framförallt största tacket till mina sponsorer som gör den här satsning möjlig, vilket i förlängningen gör att jag får åka på sådana här saker. Katarina på Tages, Greger på ICA Valhalla, Bob på Persson Invest och Petter på Handelsbanken är fyra stycken Östersundsföretagare som gick in när det såg som mörkast ut och som har gjort den här vändningen möjlig.

 

I skrivande stund är jag på väg till Oberried, på lördag är det tävling, ciao.

17/07-2018

Tränar igen och behövs guide.

Efter febertoppen förra helgen som kom lika snabbt som den försvann, har jag nu tränat i EN VECKA. Då jag tycker att just feber sitter i kroppen även när jag blivit frisk så var jag väldigt lyhörd första dagarna. Med ”sitter i kroppen” menar jag att trots att febern sedan länge är borta och kroppen är frisk, är ändå känslan tung under passen, vilket jag exempelvis inte brukar uppleva efter en lika lång förkylning, då jag istället brukar vara ganska pigg.

Läs inlägget

09/07-2018

Sanningen i Almedalen och febertopp.

Varit en speciell och varierande vecka för han vid tangenterna. Började med att spendera förra helgen med några sköna- och träningsmässigt ganska lugna dagar i huvudstaden. Därefter hoppade jag på flyget till Visby, för ett knappt dygn i Almedalen, innan jag i tisdagskväll landade i Östersund igen.

Läs inlägget

21/06-2018

Skönt med sommarvardag.

Just nu trivs jag med tillvaron. Tränar bra och går framåt på de områden jag lägger extra fokus på, har kommit igång med sommarplugget och har lite andra småsaker vid sidan om. Har alltså en del att göra om dagarna, fast finns ändå tid över till annat, känns exakt som jag vill ha det just nu.
 

Läs inlägget

13/06-2018

Kommit igång bra med träningen.

Har äntligen börjat känna suget efter att träna på riktigt igen, och har därför skruvat upp den fysiska aktiviteten mer och mer de senaste två veckorna. Exempelvis körde jag och Robin igår 4 timmar och 63 KM A1-stakning på rullskidbanan, ett saftigt pass med mycket backar och rekord för mig när det gäller hur länge jag någon gång förut åkt på banan under ett pass.

Läs inlägget

29/05-2018

Känslan just nu.

Maj börjar så smått bli juni, och där av är det dags för en liten update hur landet ligger.

Läs inlägget

22/05-2018

Tack för säsongen 2017-2018.

Det är hög tid att dela ut en del fina ord till de människor som gjort att den föregående säsongen gick att genomföra och trots allt blev så bra som den ändå blev.

Läs inlägget

13/05-1018

Pressmeddelande.

ZEBASTIAN MODIN SATSAR VIDARE
MOT ETT FJÄRDE PARALYMPICS!

Läs inlägget

01/05-2018

Topphelg.

Har haft en riktigt bra långhelg så här i semestertider. I lördags morse flög jag ner till Göteborg för att gå på trav, ja ni läste rätt. Varje år bjuder nämligen ATG som är en stor sponsor till OS och Paralympics aktiva och före detta aktiva att vara med på Olympiatravets finaler i Göteborg.

Läs inlägget

27/04-2018

Säsongen 2017-2018.

April går mot sitt slut, vilket innebär att många skidåkare snart är i full gång med att starta upp en ny säsong. Själv kommer jag vänta ytterligare några veckor med detta, då jag inte känner mig mogen att helhjärtat göra det som krävs än. Under flera år har siktet varit inställt på Paralympics, så nu när det är gjort har en mental trötthet infunnit sig, en känsla jag måste låta få komma, vara och gå, innan jag på riktigt kan dra igång säsongen 2018-2019.

Läs inlägget

18/04-2018

Förkylning och slut på säsongen.

Tio dagar utan fysisk aktivitet var det länge sedan jag hade, men det har varit ett faktum den senaste dryga veckan. Jag är inte speciellt ofta sjuk och förkyld, men förra helgen drog jag på mig något segt och rejält. Var sängliggande några dagar, och sedan har den inte riktigt velat ge med sig. Det mentala är en stor faktor i idrott, även för att hålla sig frisk. Kommer hem och släpper taget efter säsongen i allmänhet och Paralympics i synnerhet, då slår sådana här saker till med full kraft. Idag har jag dock varit ute på en kort skidåkning, skönt med lite luft och rörelse.

Läs inlägget