Skidskytte.
05/07-2017

Har nu i några år velat utveckla mitt skidskytte, kanske inte så svårt att höja den nivå jag haft, men jobbet ska ju göras också. Har varje år kommit något emellan som gjort att jag tappat fokus, och att jag valt att lägga energin på skidåkningen.

Men I år tycker jag att jag startat skjutträningen bra, mycket på grund av att jag får lite hjälp av Tord Wiksten, den gamle tävlingsskidskytten, som också är en mycket bra instruktör. Jag får regelbundet nya uppgifter och nya övningar att fokusera på, vilket jag behöver för att hålla insperationen vid liv. Det här upplägget med regelbunden feedback gör att skjutträningen känns mycket roligare än tidigare, och det är ju en bra början. Förut har jag tyckt själva skidskyttet varit kul, men inte den rena skjutträningen, troligen på grund av att jag har för dålig kunskap om skytte för att hitta saker att utveckla på egen hand.
Har redan kört några pass med komb nu i juni, alltså åkning och skytte, det behöver jag. Även om jag tänker ta den här upptrappningen steg för steg, så hade det varit kul att kunna göra några bra skjutresultat till vintern, men det beror såklart bara på min egen insats. Förbättrar jag skyttet tror jag att skidskyttetävlingarna ger bättre träning för längdåkningen också, både i själva tävlingsmomentet, men också skidåkningsmässigt. Detta då jag tror att jag skulle skruva upp allt någon liten procent till om det verkligen kändes att jag kan skjuta helt okej och vissa dagar bra. På skidskyttetävlingarna har jag ju oftast fightats med killar som jag i längd relativt  enkelt brukar städa av.
 
Målet är inte att till i vinter bli skidskytt, utan att tydligt förbättra mig. På sikt vet man ju dock aldrig, för det finns något i skidskytte jag tycker är väldigt spännande.
 

16/10-2017

Kronprinsessan och läger med U23-landslaget.

I fredags blev jag bjuden på lunch med bland annat kronprinsessan av Sverige. Hon var på besök för att kolla på Vintersport Centrum och kälkhockey. Sverige spelade ju kvalturnering till Paralympics i Östersund och klarade det i sista matchen som 8:e och sista lag, kul att vi blir några fler i Svenska truppen i mars.

Läs inlägget

08/10-2017

Många bollar i luften.

Varit en ganska intensiv höst så här långt. Plugg med utbytesstudenter som sätter nivån och dessutom har jag tränat helt hyfsat, inte värsta mängden, men kvaliteten har varit bra. Har även försökt gå en del på Djurgårn, och det tar ju även det tid eftersom det blir som en bortaresa varje gång, 11 matcher på plats så här långt i år får ändå godkänt... 
I onsdags avslutades höstens första kurs, så nu är det några dagar utan skola innan vi på tisdag drar igång med international marketing. Nästa söndag åker vi på läger med de ”vanliga” landslagsgrupperna, då ska det nämligen finnas utlagd snö att åka på i Idre. Efter den här häktiska perioden och en bra träningsvecka har jag idag haft en dag utan måsten, där jag bara myst upp mig. Det behövs ibland, även om det inte är sådana dagar som får konungariket Sverige att blomstra.

Läs inlägget

19/09-2017

Frösö Park & Paralympics.

Lägret i Torsby gick så där, lite ryggproblem gjorde att jag fick dra ner på träningen en del, men fick ändå till några riktigt bra pass. Efter att blivit lite tillknäckt är det på bättringsvägen igen, och har tränat bra sedan jag kom hem.

Läs inlägget

04/09-2017

Träningsrace och läger.

Gjort en stabil träningsvecka. Körde två egna tävlingar i tisdags och onsdags. 20 skate på tisdagen, som kändes bra och därför blev jag väldigt trött efter.

Läs inlägget

23/08-2017

Höst.

Tre läger på fem veckor satte sina spår i kroppen, både fysiskt och mentalt. Sista lägret var tillsammans med juniorlandslaget i Boden. Kroppen var lite trött där, men lyckades ändå få till många bra pass.

Läs inlägget

01/08-2017

Bra vecka !

Riktigt fint läger med bästa ligan i Åre förra veckan. Fem dagar med många bra pass, bla tre intervallpass uppför, ett impulspass, två styrkepass och ett långpass. Viktigt för mig att få pace och borrra ner huvudet lite extra.

Läs inlägget

26/07-2017

Allt flyter.

En knapp vecka i Torsby, med mycket skidor och bla intervaller i Hovfjället. Kom hem förra lördagen och fortsatte att träna hyfsat till i onsdags, då jag och brorsan åkte nertill Söderhamn för att hälsa på mamma och pappa.

Läs inlägget

10/07-2017

Övik och Torsby.

Bland annat tre egna Testrace förra veckan. Var ganska trött efter att ha avslutat med 20 skate på banan i torsdags, men efter lugn träning fredag och vila lördag var jag piggare igår igen.

Läs inlägget

05/07-2017

Skidskytte.

Har nu i några år velat utveckla mitt skidskytte, kanske inte så svårt att höja den nivå jag haft, men jobbet ska ju göras också. Har varje år kommit något emellan som gjort att jag tappat fokus, och att jag valt att lägga energin på skidåkningen.

Läs inlägget

27/06-2017

En tung vecka.

Förra veckan var en riktigt dålig sådan. Började förra lördagen efter dom två långpassen med att vakna med ont i magen och illamående. Gick i perioder under dagarna, men på måndagen tyckte jag att jag var bättre, så blev ett helt okej pass dagen efter. På onsdagen fick jag bryta det tänkta intervallpasset, då kroppen var helt under isen, la undan grejorna en dag till, och sedan i fredags är allt äntligen bra igen och jag tränar som vanligt.

Läs inlägget