Det händer saker i södra Preussen.
22/01-2018


Tävlingsfritt idag efter två tuffa race. Tänkte dra en kort sammanfattning av de senaste dagarna, så får ni sätta rubriken själva.


Torsdag lunch, tappar telefonen i golvet på Arlanda, den kraschar helt och har fortfarande inte fått den lagad, så har någon försökt nå mig så vet ni nu varför jag inte svarat.
- Torsdag eftermiddag, inget av vårat bagage kommer fram till Basel, så vi får åka till hotellet tomhänta och hoppas att sakerna snart kommer med något annat flyg.
- Fredag lunch, inget bagage i sikte, och räddningsplaner tänks ut för att på något sätt komma till start i lördagens 10 klassiskt, det som oroar mest är att flygbolaget inte har någon aning om var sakerna är.
Fredag eftermiddag, handlar träningskläder till nästa dags tävling på Intersport och kollar runt med andra lag om de kanske har några skidor över till tävlingen, helt plötsligt dyker Johannes skidor upp på hotellet, men inga andra grejor. Blev ingen träning på fredagen, istället gick vi runt tävlingsbanan, ändå skönt att jag tävlat i Oberried förut så jag hade ganska bra koll.
- Lördag morgon, våra väskor kommer, så shoppingrundan dagen innan var till ingen nytta. Lånar skidor av Kanada, stavar av Österike och laddar för tävling.
- Lördag lunch, kör 10 klassiskt. Nollgradigt och snöfall och nästan inga spår, började helt ok, men ungefär halvvägs gjorde sig min rygg påmind mer än på länge och tid och placeringar bara rann iväg...
Resten av lördagen, får massage, mitt övriga bagage kommer och är arg, vill ha revanch på söndagens 20 skate.
Söndag, kommer upp till stadion och känner redan på väg till vallaboden att idag kommer det vara  snabbföre. Vi bor ungefär 700 meter lägre än tävlingsplatsen, så där nere är det ingen snö, medan det är minst en halvmeter på stadion. Mycket riktigt är föret lätt och sitskiåkarna som startade innan föll som furor och vår Ante som tävlar där ramlade så illa så han fick åka till sjukhus.. Vår bana på 4 KM hade några rejäla nerförskörare så var till att hålla tungan rätt i munnen för att överleva dagen. Hade ingen specielt bra dag, men mycket bättre än lördagen och slutade till slut 4:a. Att maxhastigheten under loppet var dryga 65 KM/H, och det dessutom var en rejäl vänsterdoja där tycker jag säger en del om varför jag hade respekt för uppgiften.
Så kort sagt kan jag säga att jag är glad att det överhuvudtaget blev start i lördags, sedan är min rygg inte helt bra. Men en större utredning med vila och allt har jag tyvärr inte tid med förrän efter säsongen, bara att försöka minska problemen så mycket jag kan. Skaten var mycket bättre, och ryggen bråkade knappt. Tanken är inte att vara i någon jätteform just nu och där tycker jag att jag är, gör liksom inte bort mig men är en bit från tät.
 
Imorgon är det sprint och sedan blir det två skidskytten.

18/04-2018

Förkylning och slut på säsongen.

Tio dagar utan fysisk aktivitet var det länge sedan jag hade, men det har varit ett faktum den senaste dryga veckan. Jag är inte speciellt ofta sjuk och förkyld, men förra helgen drog jag på mig något segt och rejält. Var sängliggande några dagar, och sedan har den inte riktigt velat ge med sig. Det mentala är en stor faktor i idrott, även för att hålla sig frisk. Kommer hem och släpper taget efter säsongen i allmänhet och Paralympics i synnerhet, då slår sådana här saker till med full kraft. Idag har jag dock varit ute på en kort skidåkning, skönt med lite luft och rörelse.

Läs inlägget

04/04-2018

En skön påsk.

Har nu haft två veckor här hemma efter allt som varit, och det har varit skönt att få landa lite. Normalt sätt är april den träningsmässigt absolut lugnaste månaden för skidåkare, men då det fortfarande är vinter här uppe och det kommer att gå att få fin skidåkning många veckor till så har jag gjort lite ändringar i år. Har därför tränat bra sedan förra måndagen, något jag tänker fortsätta med ett antal veckor till, innan maj blir mer av en semestermånad. Fick exempelvis ihop 16,5 timmars skidåkning med tre rejäla tröskelpass förra veckan, och på det två styrkepass, en nivå jag tänker hålla nu fram till ”semestern”.

Läs inlägget

24/03-2018

Roman om den senaste veckan.

Mycket känslor sedan förra gången jag skrev. Ville avsluta snyggt på 10 KM och det är ju bara att lägga sig platt och säga att så inte blev fallet.

Läs inlägget

16/03-2018

Ska försöka avsluta snyggt.

En skidskyttetävling som var tänkt som formtoppare, besvikelse på 20 skate och en bra sprint är facit så här långt.
 

Läs inlägget

09/03-2018

Imorgon börjar det och ryssläget.

En vecka här i Paralympicsbyn nu. Har hunnit åka banorna en del, köra ett testrace, bo in mig och äta all mat som finns här några gånger. Första gången jag är med om att alla paralympier bor i samma by. Under tidigare spel har vi varit separerade på grund av längre avstånd mellan arenorna, så kul att nu få bo tillsammans med hela svenska laget.

Läs inlägget

28/02-2018

Vår tur.

OS är slut och lite tomt för mig under mina tidiga mårnar. Men att OS är slut betyder också att det nu är dags för oss att åka dit bort. Imorgon lyfter vi och på grund av tidsskillnaden så landar vi inte i Sydkorea förrän fredag morgon. Känns skönt att  få åka och att det börjar närma sig, för senaste månaden har mest känts som jag väntat och väntat och väntat.

Läs inlägget

21/02-2018

I en annan tidszon.

Träningen, livet och väntan flyter på här hemma. Har som sagt börjat ställa om tiden så jag ligger några timmar bättre i fas när jag kommer till Sydkorea nästa fredag. Sedan förra måndagen är det uppstigning 04:00 och sängdags runt 7. Så är inte den socialaste versionen av mig själv just nu, ligger fel i tid jämfört med alla andra, tränar, äter och sover när ingen annan gör det. Trivs dock ganska bra med min tidiga kopp kaffe för att vakna till och och de OS-grenar jag normalt sätt inte kollar på så mycket. Slope style där vid 04:30 är min nya grej, och ger dessutom lite nostalgiska minnen till när vi som barn gjorde alla de där tricken på stutsmatta, fast i mindre format såklart. Känner att alla sådana här saker får mig att förstå att det drar ihop sig och att modet börjar komma på riktigt. Nu är det bara sista dagarna av lite tuffare träning kvar innan det är dags att börja släppa upp ännu mer. Är just nu inne i en period med halvmycket träning, fast bra kvalitet. Fokuset ligger på att köra sig riktigt trött på de hårda passen, för att på så sätt börja hitta formen och mjölksyratåligheten.

Läs inlägget

13/02-2018

Hemma med totalseger i världscupen.

Sista två tävlingarna i Finland var sprint skate i torsdags och 20 klassiskt i fredags. Sprinten var väl ingen toppdag, där både jag och Johannes hade saker att slipa på, medan 20 klassiskt var en stabil tävling. Låg trea i världscuptotalen inför Vuokatti, och eftersom ryssarna inte dök upp där så seglade jag ifrån och vann ganska klart. Tråkigt att alla inte var där så vi fick göra upp om det, samtidigt kan jag inte göra mer än mitt eget. Så kul med totalsegern för andra året i rad, även om det är av mindre betydelse ett sådant här år.

Läs inlägget

06/02-2018

När verkligheten överträffar känslan.

Min kropp är till 100 procent i Finland, men känner att huvudet är på andra sidan jorden och fem veckor framåt i tiden, trots detta är det viktigt att leva i nuet och göra klart de resterande förberedelserna.
10 skate idag.

Läs inlägget

2/02-2018

H&M plus annat.

I höstas fick jag äran att bli inbjuden till H&M för att fotas med Paralympics- och OS-kläderna. En trevlig förmiddag på alla sätt, och nu är bilderna dessutom ute i eten. Sedan vet ju alla att jag alltid kört och kommer fortsätta att köra Craft när det kommer till alla kläder i min träning, så även i Sydkorea.
 

Läs inlägget