Det händer saker i södra Preussen.
22/01-2018


Tävlingsfritt idag efter två tuffa race. Tänkte dra en kort sammanfattning av de senaste dagarna, så får ni sätta rubriken själva.


Torsdag lunch, tappar telefonen i golvet på Arlanda, den kraschar helt och har fortfarande inte fått den lagad, så har någon försökt nå mig så vet ni nu varför jag inte svarat.
- Torsdag eftermiddag, inget av vårat bagage kommer fram till Basel, så vi får åka till hotellet tomhänta och hoppas att sakerna snart kommer med något annat flyg.
- Fredag lunch, inget bagage i sikte, och räddningsplaner tänks ut för att på något sätt komma till start i lördagens 10 klassiskt, det som oroar mest är att flygbolaget inte har någon aning om var sakerna är.
Fredag eftermiddag, handlar träningskläder till nästa dags tävling på Intersport och kollar runt med andra lag om de kanske har några skidor över till tävlingen, helt plötsligt dyker Johannes skidor upp på hotellet, men inga andra grejor. Blev ingen träning på fredagen, istället gick vi runt tävlingsbanan, ändå skönt att jag tävlat i Oberried förut så jag hade ganska bra koll.
- Lördag morgon, våra väskor kommer, så shoppingrundan dagen innan var till ingen nytta. Lånar skidor av Kanada, stavar av Österike och laddar för tävling.
- Lördag lunch, kör 10 klassiskt. Nollgradigt och snöfall och nästan inga spår, började helt ok, men ungefär halvvägs gjorde sig min rygg påmind mer än på länge och tid och placeringar bara rann iväg...
Resten av lördagen, får massage, mitt övriga bagage kommer och är arg, vill ha revanch på söndagens 20 skate.
Söndag, kommer upp till stadion och känner redan på väg till vallaboden att idag kommer det vara  snabbföre. Vi bor ungefär 700 meter lägre än tävlingsplatsen, så där nere är det ingen snö, medan det är minst en halvmeter på stadion. Mycket riktigt är föret lätt och sitskiåkarna som startade innan föll som furor och vår Ante som tävlar där ramlade så illa så han fick åka till sjukhus.. Vår bana på 4 KM hade några rejäla nerförskörare så var till att hålla tungan rätt i munnen för att överleva dagen. Hade ingen specielt bra dag, men mycket bättre än lördagen och slutade till slut 4:a. Att maxhastigheten under loppet var dryga 65 KM/H, och det dessutom var en rejäl vänsterdoja där tycker jag säger en del om varför jag hade respekt för uppgiften.
Så kort sagt kan jag säga att jag är glad att det överhuvudtaget blev start i lördags, sedan är min rygg inte helt bra. Men en större utredning med vila och allt har jag tyvärr inte tid med förrän efter säsongen, bara att försöka minska problemen så mycket jag kan. Skaten var mycket bättre, och ryggen bråkade knappt. Tanken är inte att vara i någon jätteform just nu och där tycker jag att jag är, gör liksom inte bort mig men är en bit från tät.
 
Imorgon är det sprint och sedan blir det två skidskytten.

23/09-2018

Stark men lite trög.

Hösten är här på riktigt, vilket märks när temperaturen börjar krypa ner emot fem grader på förmiddagarna. Med det börjar nog de flesta skidåkare känna att säsongen närmar sig. De första ställena lägger ut snö i mitten av oktober, och här i Östersund är vi bara någon vecka efter. Så även om det är ett tag till tävlingspremiärerna, känns det ändå att det drar ihop sig, är ju liksom inte den internationella fotbollens knappa tre månader mellan säsongerna här, så två månader är ju inte allt för länge.

Läs inlägget

16/09-2018

Vila på vilodagen.

Efter en stabil träningsvecka är det som rubriken antyder vila från träningen idag. Som ekonom är man inte van med allt för många föreläsningar, utan istället mer jobb på egen hand, vilket passar mig bra. De första två veckorna har vi haft fyra tretimmarsföreläsningar, men det trivs jag också ganska bra med, då jag gillar att komma igång från morgonen och ha gjort första passet innan skolan börjar på den för mig optimala tiden 10:15.
 

Läs inlägget

08/09-2018

Skolstart.

Hallå i stugorna. September är här och det innebär att skolan är igång igen. Avslutade förra veckan med att tenta av den sommarkurs jag läst, så nu är det ”vanlig” skola, med föreläsningar och så igen, skönt. I höst blir det två redovisningskurser på C-nivå, sedan skruvas farten ner något med halvfart under vintern, och sedan tar jag förhoppningsvis min kandidat i mars.

Läs inlägget

29/08-2018

Bröllop och superpass.

Mina damer, mina herrar, mina vänner. Så inledde toast master Klas de flesta av sina lådhållningar på min fina kompis Maja och hennes Alexanders bröllop. I helgen var det alltså dags för mig att gå på mitt första bröllop när en kompis gifte sig. Även om Maja är tre år äldre än mig så känns det lite sjukt, och hur fint var det inte sedan. Något som imponerade på mig var alla som höll tal. Allt ifrån föräldrar och syskon, till kompisar med uppträdanden och sånger som handlade om Maja och Alex, så där många musikaliska vänner har tyvärr inte jag, så om jag någon gång viger mig inför gud så kommer nog talen ha en annan karaktär... Hur som helst, det visade hur många det finns som håller av de två mycket, och konstigt är verkligen inte det.

Läs inlägget

21/08-2018

Ner och vända.

Här kommer ett inlägg på den inte allt för frekvent uppdaterade bloggen. Borde verkligen skriva oftare, både för att jag tycker det är kul att skriva, men såklart också för att sprida  mitt gospel, vad jag sysslar med på dagarna och så där.

Läs inlägget

06/08-2018

Dubbelintervall på bandet.

Tuff träningsdag igår, inte många timmar in på banken, men desto effektivare.
Började dagen med 15 min uppvärmning och sedan en 45 min lång tröskelintervall stakning, bara uppför, för att sedan varva ner i 15 min. På eftermiddagen gjorde jag om samma procedur, fast då använde jag mig av benen och åkte således 45 min diagonal i ett svep.
Låg strax över 170 i puls på stakningen och runt 175 på klassiska. 90 min i den pulszonen under en dag är ganska saftigt, men då också bra.
 

Läs inlägget

03/08-2018

Sliten kropp och tidiga mårnar.

Allt snurrar på här hemma och det är ju bra. I tisdags och i går torsdag har det varit tidiga morgonintervaller, både för att hinna före värmen, men också för att jag ska kunna få hjälp med styrning av bandet innan arbetsdagen börjar för alla samhällsbärare.

Läs inlägget

29/07-2018

Favoritpass på bandet.

Som jag tidigare skrivit blir det just nu många pass inne på bandet. Även om det inte blir så många riktigt långa pass där inne, både pga huvudet och att det är fysiskt väldigt tufft, så har jag ändå kört några 3-timmars. Upplägget på de två senaste passen av det slaget har varit: 30 min stakning uppför, 60 min klassisk diagonal och sedan avslutning med 90 min skidgång (gång i brant backe med stavar). Jag kör rullskidorna först för att vara fräsch i huvudet under den tiden, så jag kan försöka tänka teknik, men bytena gör också den långa tiden lättare att genomföra.

Läs inlägget

22/07-2018

Träningsfunderingar i ett långt inlägg.

Träning är en hel vetenskap och har inget direkt facit. I många idrotter finns dock tider och rekord att slå, vilket gör att det ganska snabbt går att se om det man sysslar med ger en positiv utveckling. För oss skidåkare är ingen tävling den andra lik, för ibland är det sprint, ibland långt, vissa banor är platta och andra mer kuperade, samtidigt som det kan vara isigt eller nysnö. Det här gör att det hela tiden måste funderas och utvärderas hur bästa utveckling nås, exempelvis är det sällan de som sopar banan på någon rullskidintervall i juli som kör ifrån samma motstånd i februari. Men det är det här jag tycker är så kul, att det inte finns mallar, utan att  det istället gäller att hitta de unika vägarna för varje person.

Läs inlägget

17/07-2018

Tränar igen och behövs guide.

Efter febertoppen förra helgen som kom lika snabbt som den försvann, har jag nu tränat i EN VECKA. Då jag tycker att just feber sitter i kroppen även när jag blivit frisk så var jag väldigt lyhörd första dagarna. Med ”sitter i kroppen” menar jag att trots att febern sedan länge är borta och kroppen är frisk, är ändå känslan tung under passen, vilket jag exempelvis inte brukar uppleva efter en lika lång förkylning, då jag istället brukar vara ganska pigg.

Läs inlägget