Det händer saker i södra Preussen.
22/01-2018


Tävlingsfritt idag efter två tuffa race. Tänkte dra en kort sammanfattning av de senaste dagarna, så får ni sätta rubriken själva.


Torsdag lunch, tappar telefonen i golvet på Arlanda, den kraschar helt och har fortfarande inte fått den lagad, så har någon försökt nå mig så vet ni nu varför jag inte svarat.
- Torsdag eftermiddag, inget av vårat bagage kommer fram till Basel, så vi får åka till hotellet tomhänta och hoppas att sakerna snart kommer med något annat flyg.
- Fredag lunch, inget bagage i sikte, och räddningsplaner tänks ut för att på något sätt komma till start i lördagens 10 klassiskt, det som oroar mest är att flygbolaget inte har någon aning om var sakerna är.
Fredag eftermiddag, handlar träningskläder till nästa dags tävling på Intersport och kollar runt med andra lag om de kanske har några skidor över till tävlingen, helt plötsligt dyker Johannes skidor upp på hotellet, men inga andra grejor. Blev ingen träning på fredagen, istället gick vi runt tävlingsbanan, ändå skönt att jag tävlat i Oberried förut så jag hade ganska bra koll.
- Lördag morgon, våra väskor kommer, så shoppingrundan dagen innan var till ingen nytta. Lånar skidor av Kanada, stavar av Österike och laddar för tävling.
- Lördag lunch, kör 10 klassiskt. Nollgradigt och snöfall och nästan inga spår, började helt ok, men ungefär halvvägs gjorde sig min rygg påmind mer än på länge och tid och placeringar bara rann iväg...
Resten av lördagen, får massage, mitt övriga bagage kommer och är arg, vill ha revanch på söndagens 20 skate.
Söndag, kommer upp till stadion och känner redan på väg till vallaboden att idag kommer det vara  snabbföre. Vi bor ungefär 700 meter lägre än tävlingsplatsen, så där nere är det ingen snö, medan det är minst en halvmeter på stadion. Mycket riktigt är föret lätt och sitskiåkarna som startade innan föll som furor och vår Ante som tävlar där ramlade så illa så han fick åka till sjukhus.. Vår bana på 4 KM hade några rejäla nerförskörare så var till att hålla tungan rätt i munnen för att överleva dagen. Hade ingen specielt bra dag, men mycket bättre än lördagen och slutade till slut 4:a. Att maxhastigheten under loppet var dryga 65 KM/H, och det dessutom var en rejäl vänsterdoja där tycker jag säger en del om varför jag hade respekt för uppgiften.
Så kort sagt kan jag säga att jag är glad att det överhuvudtaget blev start i lördags, sedan är min rygg inte helt bra. Men en större utredning med vila och allt har jag tyvärr inte tid med förrän efter säsongen, bara att försöka minska problemen så mycket jag kan. Skaten var mycket bättre, och ryggen bråkade knappt. Tanken är inte att vara i någon jätteform just nu och där tycker jag att jag är, gör liksom inte bort mig men är en bit från tät.
 
Imorgon är det sprint och sedan blir det två skidskytten.

17/07-2018

Tränar igen och behövs guide.

Efter febertoppen förra helgen som kom lika snabbt som den försvann, har jag nu tränat i EN VECKA. Då jag tycker att just feber sitter i kroppen även när jag blivit frisk så var jag väldigt lyhörd första dagarna. Med ”sitter i kroppen” menar jag att trots att febern sedan länge är borta och kroppen är frisk, är ändå känslan tung under passen, vilket jag exempelvis inte brukar uppleva efter en lika lång förkylning, då jag istället brukar vara ganska pigg.

Läs inlägget

09/07-2018

Sanningen i Almedalen och febertopp.

Varit en speciell och varierande vecka för han vid tangenterna. Började med att spendera förra helgen med några sköna- och träningsmässigt ganska lugna dagar i huvudstaden. Därefter hoppade jag på flyget till Visby, för ett knappt dygn i Almedalen, innan jag i tisdagskväll landade i Östersund igen.

Läs inlägget

21/06-2018

Skönt med sommarvardag.

Just nu trivs jag med tillvaron. Tränar bra och går framåt på de områden jag lägger extra fokus på, har kommit igång med sommarplugget och har lite andra småsaker vid sidan om. Har alltså en del att göra om dagarna, fast finns ändå tid över till annat, känns exakt som jag vill ha det just nu.
 

Läs inlägget

13/06-2018

Kommit igång bra med träningen.

Har äntligen börjat känna suget efter att träna på riktigt igen, och har därför skruvat upp den fysiska aktiviteten mer och mer de senaste två veckorna. Exempelvis körde jag och Robin igår 4 timmar och 63 KM A1-stakning på rullskidbanan, ett saftigt pass med mycket backar och rekord för mig när det gäller hur länge jag någon gång förut åkt på banan under ett pass.

Läs inlägget

29/05-2018

Känslan just nu.

Maj börjar så smått bli juni, och där av är det dags för en liten update hur landet ligger.

Läs inlägget

22/05-2018

Tack för säsongen 2017-2018.

Det är hög tid att dela ut en del fina ord till de människor som gjort att den föregående säsongen gick att genomföra och trots allt blev så bra som den ändå blev.

Läs inlägget

13/05-1018

Pressmeddelande.

ZEBASTIAN MODIN SATSAR VIDARE
MOT ETT FJÄRDE PARALYMPICS!

Läs inlägget

01/05-2018

Topphelg.

Har haft en riktigt bra långhelg så här i semestertider. I lördags morse flög jag ner till Göteborg för att gå på trav, ja ni läste rätt. Varje år bjuder nämligen ATG som är en stor sponsor till OS och Paralympics aktiva och före detta aktiva att vara med på Olympiatravets finaler i Göteborg.

Läs inlägget

27/04-2018

Säsongen 2017-2018.

April går mot sitt slut, vilket innebär att många skidåkare snart är i full gång med att starta upp en ny säsong. Själv kommer jag vänta ytterligare några veckor med detta, då jag inte känner mig mogen att helhjärtat göra det som krävs än. Under flera år har siktet varit inställt på Paralympics, så nu när det är gjort har en mental trötthet infunnit sig, en känsla jag måste låta få komma, vara och gå, innan jag på riktigt kan dra igång säsongen 2018-2019.

Läs inlägget

18/04-2018

Förkylning och slut på säsongen.

Tio dagar utan fysisk aktivitet var det länge sedan jag hade, men det har varit ett faktum den senaste dryga veckan. Jag är inte speciellt ofta sjuk och förkyld, men förra helgen drog jag på mig något segt och rejält. Var sängliggande några dagar, och sedan har den inte riktigt velat ge med sig. Det mentala är en stor faktor i idrott, även för att hålla sig frisk. Kommer hem och släpper taget efter säsongen i allmänhet och Paralympics i synnerhet, då slår sådana här saker till med full kraft. Idag har jag dock varit ute på en kort skidåkning, skönt med lite luft och rörelse.

Läs inlägget