Det händer saker i södra Preussen.
22/01-2018


Tävlingsfritt idag efter två tuffa race. Tänkte dra en kort sammanfattning av de senaste dagarna, så får ni sätta rubriken själva.


Torsdag lunch, tappar telefonen i golvet på Arlanda, den kraschar helt och har fortfarande inte fått den lagad, så har någon försökt nå mig så vet ni nu varför jag inte svarat.
- Torsdag eftermiddag, inget av vårat bagage kommer fram till Basel, så vi får åka till hotellet tomhänta och hoppas att sakerna snart kommer med något annat flyg.
- Fredag lunch, inget bagage i sikte, och räddningsplaner tänks ut för att på något sätt komma till start i lördagens 10 klassiskt, det som oroar mest är att flygbolaget inte har någon aning om var sakerna är.
Fredag eftermiddag, handlar träningskläder till nästa dags tävling på Intersport och kollar runt med andra lag om de kanske har några skidor över till tävlingen, helt plötsligt dyker Johannes skidor upp på hotellet, men inga andra grejor. Blev ingen träning på fredagen, istället gick vi runt tävlingsbanan, ändå skönt att jag tävlat i Oberried förut så jag hade ganska bra koll.
- Lördag morgon, våra väskor kommer, så shoppingrundan dagen innan var till ingen nytta. Lånar skidor av Kanada, stavar av Österike och laddar för tävling.
- Lördag lunch, kör 10 klassiskt. Nollgradigt och snöfall och nästan inga spår, började helt ok, men ungefär halvvägs gjorde sig min rygg påmind mer än på länge och tid och placeringar bara rann iväg...
Resten av lördagen, får massage, mitt övriga bagage kommer och är arg, vill ha revanch på söndagens 20 skate.
Söndag, kommer upp till stadion och känner redan på väg till vallaboden att idag kommer det vara  snabbföre. Vi bor ungefär 700 meter lägre än tävlingsplatsen, så där nere är det ingen snö, medan det är minst en halvmeter på stadion. Mycket riktigt är föret lätt och sitskiåkarna som startade innan föll som furor och vår Ante som tävlar där ramlade så illa så han fick åka till sjukhus.. Vår bana på 4 KM hade några rejäla nerförskörare så var till att hålla tungan rätt i munnen för att överleva dagen. Hade ingen specielt bra dag, men mycket bättre än lördagen och slutade till slut 4:a. Att maxhastigheten under loppet var dryga 65 KM/H, och det dessutom var en rejäl vänsterdoja där tycker jag säger en del om varför jag hade respekt för uppgiften.
Så kort sagt kan jag säga att jag är glad att det överhuvudtaget blev start i lördags, sedan är min rygg inte helt bra. Men en större utredning med vila och allt har jag tyvärr inte tid med förrän efter säsongen, bara att försöka minska problemen så mycket jag kan. Skaten var mycket bättre, och ryggen bråkade knappt. Tanken är inte att vara i någon jätteform just nu och där tycker jag att jag är, gör liksom inte bort mig men är en bit från tät.
 
Imorgon är det sprint och sedan blir det två skidskytten.

21/02-2018

I en annan tidszon.

Träningen, livet och väntan flyter på här hemma. Har som sagt börjat ställa om tiden så jag ligger några timmar bättre i fas när jag kommer till Sydkorea nästa fredag. Sedan förra måndagen är det uppstigning 04:00 och sängdags runt 7. Så är inte den socialaste versionen av mig själv just nu, ligger fel i tid jämfört med alla andra, tränar, äter och sover när ingen annan gör det. Trivs dock ganska bra med min tidiga kopp kaffe för att vakna till och och de OS-grenar jag normalt sätt inte kollar på så mycket. Slope style där vid 04:30 är min nya grej, och ger dessutom lite nostalgiska minnen till när vi som barn gjorde alla de där tricken på stutsmatta, fast i mindre format såklart. Känner att alla sådana här saker får mig att förstå att det drar ihop sig och att modet börjar komma på riktigt. Nu är det bara sista dagarna av lite tuffare träning kvar innan det är dags att börja släppa upp ännu mer. Är just nu inne i en period med halvmycket träning, fast bra kvalitet. Fokuset ligger på att köra sig riktigt trött på de hårda passen, för att på så sätt börja hitta formen och mjölksyratåligheten.

Läs inlägget

13/02-2018

Hemma med totalseger i världscupen.

Sista två tävlingarna i Finland var sprint skate i torsdags och 20 klassiskt i fredags. Sprinten var väl ingen toppdag, där både jag och Johannes hade saker att slipa på, medan 20 klassiskt var en stabil tävling. Låg trea i världscuptotalen inför Vuokatti, och eftersom ryssarna inte dök upp där så seglade jag ifrån och vann ganska klart. Tråkigt att alla inte var där så vi fick göra upp om det, samtidigt kan jag inte göra mer än mitt eget. Så kul med totalsegern för andra året i rad, även om det är av mindre betydelse ett sådant här år.

Läs inlägget

06/02-2018

När verkligheten överträffar känslan.

Min kropp är till 100 procent i Finland, men känner att huvudet är på andra sidan jorden och fem veckor framåt i tiden, trots detta är det viktigt att leva i nuet och göra klart de resterande förberedelserna.
10 skate idag.

Läs inlägget

2/02-2018

H&M plus annat.

I höstas fick jag äran att bli inbjuden till H&M för att fotas med Paralympics- och OS-kläderna. En trevlig förmiddag på alla sätt, och nu är bilderna dessutom ute i eten. Sedan vet ju alla att jag alltid kört och kommer fortsätta att köra Craft när det kommer till alla kläder i min träning, så även i Sydkorea.
 

Läs inlägget

26/01-2018

Sprint och kvällstävling med start 20:40.

Sprint i tisdags, funderade mycket på om jag skulle staka eller klassa. Ville staka, men var osäker på stavfästet på några ställen av banan, var sex grader varmt och spöregn på träningen dagen innan... Knappa timmen före start bestämde jag mig ändå för stakning och tror det var rätt ändå, banan höll ihop och blev 2:a i prologen, som enda stakare. I semin var vi tre B1:or som startade samtidigt, plockade starten och höll dom stången i banans första branta backe för att sedan segla ifrån lite på ett lättare parti och i den andra backen som var längre men flackare. McKeever som var fjärde gubbe i det heatet hann ikapp ryssarna och gick vidare.
I finalen stakade alla, jag som gick ut först och var jagad av ryssarna Ponomarev och Udaltsov, och McKeever. Tycker jag gjorde en bra final, men i sista svängen in mot upploppet kom alla tre samtidigt. Spåren var nästan borta, så hittade inget spår på slutrakan, allt bara gick så fort, fyra åkare och tre guider på en liten yta. McKeever fick kanske två meter, medan det blev foto finish mellan mig och ryssarna, totalt ca fem CM som skilde tvåan Udaltsov och fyran Ponomarev åt. I allt kaos var det omöjligt för mig att veta var mållinjen var exakt, så var egentligen tvåa, men dom kunde fälla sig och Udaltsov hann då före. Surt, men bra lärdom och ändå skönt jag fick en pallplats med mig. Också kul med en bana som var 1100 M och bara tog drygt 2,5 min att köra, en bana där det både gick att staka och åka klassiskt fort, precis som det ska vara.

Läs inlägget

22/01-2018

Det händer saker i södra Preussen.

Tävlingsfritt idag efter två tuffa race. Tänkte dra en kort sammanfattning av de senaste dagarna, så får ni sätta rubriken själva.

Läs inlägget

18/01-2018

Min första idrottsgala.

SvenskaSpel delar varje år ut sitt elitidrottsstipendium till ungefär 75 idrottare som pluggar på minst halvfart. Alla som får stipendiet blir inbjudna till idrottsgalan, och eftersom jag fick äran att vara en bland de 75 för tredje året i rad så har jag faktiskt haft möjligheten att åka tidigare år. Har inte tagit chansen tidigare år, men som nominerad var det nu dags att passa på att åka, och det är jag väldigt glad för att jag gjorde. Kändes också fint att före TV-sändningen drog igång tillsammans med alla andra stipendiater på plats få gå upp på scenen för att ta emot stipendiet från Svenska spels representanter.

Läs inlägget

18/01-2018

Idrottsgala och tävling.

Perioden med träning här hemma börjar lida mot sitt slut, och börjar istället bli dags att åka ut och upptäcka världen lite.

Läs inlägget

02/01-2018

Tränar och sover.

Riktigt fint i Östersund nu! Mer snö än det säkert varit på 10 år, och bara topp på alla sätt.
Då det just nu är en månad på hemmaplan mellan hemkomsten från Kanada till att vi åker till Tyskland, så försöker jag för tillfället träna på ganska bra. Blir sedan 10 dagar i tyska Oberried, tre dagar hemma och sedan 10 dagar i Vuokatti. Kommer hem därifrån den 10 februari, så då är det bara en månad kvar till Paralympics, alltså är den här träningsperioden viktig.

Läs inlägget

22/12-2017

Hellre 19 dagar i Canmore än 50 dagar i Vuokatti.

Hemma igen sedan några dagar. Gjorde en riktigt bra resa hem och sov typ sju av de nio timmarna till London, och sedan lite till hem till Sverige. Tack vare det har jag klarat tidsomställningen riktigt bra, och är inte så där jobbigt morgontrött som det lätt blir efter besök på andra sidan Atlanten.

Läs inlägget