Tränar och sover.
02/01-2018

Riktigt fint i Östersund nu! Mer snö än det säkert varit på 10 år, och bara topp på alla sätt.
Då det just nu är en månad på hemmaplan mellan hemkomsten från Kanada till att vi åker till Tyskland, så försöker jag för tillfället träna på ganska bra. Blir sedan 10 dagar i tyska Oberried, tre dagar hemma och sedan 10 dagar i Vuokatti. Kommer hem därifrån den 10 februari, så då är det bara en månad kvar till Paralympics, alltså är den här träningsperioden viktig.

Har bland annat kört ett testrace med skiduniversitetet här hemma. Var väl varken en bra eller dålig insats, men viktigt att få ta på nummerlapp. Då det som sagt vräkt ner snö här, så var det ett lurigt före, mjukt och trots att det var skate så var det ett spår man var tvungen att ligga i, och när jag hamnade lite utanför det så fassnade skidorna direkt. Men med tanke på omständigheterna var förhållandena ändå bra och nöjd att jag genomförde på det sätt jag gjorde.
Har varit väldigt trött i  de knappa två veckor jag nu varit hemma sedan Kanada. Troligen beror det på tävlingarna, resan och tidsomställningen, att jag också hållit hyfsat drag i träningen har väl inte gjort saken bättre. Dock har kroppen varit ganska pigg på de hårda passen, bara behövt mycket sömn, så skönt att jag just nu inte pluggar något, utan kan lägga all kraft på en sak, för nu börjar det faktiskt dra ihop sig emot mina viktigaste tävlingar på fyra år.

18/01-2018

Idrottsgala och tävling.

Perioden med träning här hemma börjar lida mot sitt slut, och börjar istället bli dags att åka ut och upptäcka världen lite.

Läs inlägget

02/01-2018

Tränar och sover.

Riktigt fint i Östersund nu! Mer snö än det säkert varit på 10 år, och bara topp på alla sätt.
Då det just nu är en månad på hemmaplan mellan hemkomsten från Kanada till att vi åker till Tyskland, så försöker jag för tillfället träna på ganska bra. Blir sedan 10 dagar i tyska Oberried, tre dagar hemma och sedan 10 dagar i Vuokatti. Kommer hem därifrån den 10 februari, så då är det bara en månad kvar till Paralympics, alltså är den här träningsperioden viktig.

Läs inlägget

22/12-2017

Hellre 19 dagar i Canmore än 50 dagar i Vuokatti.

Hemma igen sedan några dagar. Gjorde en riktigt bra resa hem och sov typ sju av de nio timmarna till London, och sedan lite till hem till Sverige. Tack vare det har jag klarat tidsomställningen riktigt bra, och är inte så där jobbigt morgontrött som det lätt blir efter besök på andra sidan Atlanten.

Läs inlägget

18/12-2017

Ciao Canmore.

Sedan pallplatserna förra helgen har jag hunnit med tre ytterligare race här. Ett lite märkligt 20 klassiskt, där många stod över eller bröt. Tyckte jag ändå gjorde ett stabilt lopp och slutade trea. Efter den insatsen på tisdagen tränade jag lite lugnare några dagar, då kroppen var ganska sliten efter tre tävlingar på fyra dagar. Lördag och söndag körde jag skidskytte. Mitt skytte är än så länge inte bättre än förra säsongen, så blev alldeles för många varv i rundan, men stabil skidåkning. Det bästa av allt var att jag inte hade några som helst känningar i ryggen, så jobbet jag har lagt ner där börjar redan betala sig, nu gäller det bara att hålla i det också.

Läs inlägget

11/12-2017

Bra start på världscupen.

Starten på säsongen blev inte som jag tänkt mig. Problem med ryggen, inga tävlingar i Gällivare och en allmänt strulig november. Men har tydligen lyckats vända tillbaka på steken, för nu går det ju riktigt bra. Från början var tanken att komma hit till Canmore med en ganska bra form, för att på så sätt försöka få en skön start på världscuptävlandet. Med tanke på hur november var bestämde jag mig innan resan hit för att inte ha speciellt höga förväntningar. Utan istället lägga fokus på att få bra tävlingar och få in kroppen i tävlingsmode.

Läs inlägget

05/12-2017

I Kanada och superservice hos Alpina.

I fredags kväll kom vi hit till Canmore. Då det var någon stor barntävling här igår så var banorna avstängda hela dagen, så första dagens fysiska aktivitet fick bli en timmes jogg istället för skidåkning. Passade ändå ganska bra då jag ville ha ett kort kommaigångpass efter den långa resan, och då vi är på höjd. Inte den högsta av höjder, men 1400 m kan ändå kännas lite om man går på för hårt i början. Det finns inte en enda snöflinga här och hela de banorna vi ska tävla på är inte lagda med snö, dock är det som finns väldigt fint, snön är ju torr och bra här på andra sidan Atlanten.

Läs inlägget

28/11-2017

När kroppen inte vill.

Varit tyst här ett tag, till det finns som vanligt ingen annan anledning än att jag skött mig dåligt. Har varit en tuff och ganska strulig november, något som väl gjort att livsgnistan inte varit på den allra högsta toppen alla dagar.

Läs inlägget

04/11-2017

Fullt upp.

En vecka i Idre med U23-laget, där känslan kanske inte var den bästa, men där det blev mycket bra träning på den sparade snön. Den följdes av förra veckan, som var lite mer av en pluggvecka. Lite mindre och effektivare träning och så supersprint på helgen. Var inte med i huvudtävlingen, som var 100 meter rakt fram, fyra i varje heat och två som gick vidare. Körde dock företagsstafett för Bliz på fredagen, där jag, Bryntesson, Björn Sandström och Olle Jonsson sopade hem en andraplats. På söndagen var jag även med och visade upp parasporten lite, summa sumarum var det ett intressant och nytänkande event.

Läs inlägget

16/10-2017

Kronprinsessan och läger med U23-landslaget.

I fredags blev jag bjuden på lunch med bland annat kronprinsessan av Sverige. Hon var på besök för att kolla på Vintersport Centrum och kälkhockey. Sverige spelade ju kvalturnering till Paralympics i Östersund och klarade det i sista matchen som 8:e och sista lag, kul att vi blir några fler i Svenska truppen i mars.

Läs inlägget

08/10-2017

Många bollar i luften.

Varit en ganska intensiv höst så här långt. Plugg med utbytesstudenter som sätter nivån och dessutom har jag tränat helt hyfsat, inte värsta mängden, men kvaliteten har varit bra. Har även försökt gå en del på Djurgårn, och det tar ju även det tid eftersom det blir som en bortaresa varje gång, 11 matcher på plats så här långt i år får ändå godkänt... 
I onsdags avslutades höstens första kurs, så nu är det några dagar utan skola innan vi på tisdag drar igång med international marketing. Nästa söndag åker vi på läger med de ”vanliga” landslagsgrupperna, då ska det nämligen finnas utlagd snö att åka på i Idre. Efter den här häktiska perioden och en bra träningsvecka har jag idag haft en dag utan måsten, där jag bara myst upp mig. Det behövs ibland, även om det inte är sådana dagar som får konungariket Sverige att blomstra.

Läs inlägget