Bra start på världscupen.
11/12-2017




Starten på säsongen blev inte som jag tänkt mig. Problem med ryggen, inga tävlingar i Gällivare och en allmänt strulig november. Men har tydligen lyckats vända tillbaka på steken, för nu går det ju riktigt bra. Från början var tanken att komma hit till Canmore med en ganska bra form, för att på så sätt försöka få en skön start på världscuptävlandet. Med tanke på hur november var bestämde jag mig innan resan hit för att inte ha speciellt höga förväntningar. Utan istället lägga fokus på att få bra tävlingar och få in kroppen i tävlingsmode.

Trea i den klassiska sprinten och tvåa på 10 skate var bättre än jag tänkte mig för någon vecka sedan. Sprinten var inte mycket att säga om, dom flesta stakade, jag var trea i prologen och borde nog ha blivit tvåa i finalen. Lite strul med spåret i sista nedförsbacken in mot mål gjorde dock att jag tappade lite fart och brände den. Annars var finalen tight, med sprintryssarna Ponomarev och Udaltcov precis före och amerikanen Adicoff i hälarna.
Söndagens 10 KM gick i ganska tröga, nästan lite våriga förhållanden. Var noga med att gå ut kontrollerat, både beroende på höjden, men också för att hitta ett bra flyt och på så sätt få ryggen att hålla ihop bättre. Låg 8:a efter ett av fyra varv, men började sedan plocka och trots att jag kände av ryggen på sista rundan så gjorde jag ett bra slutvarv och slutade tvåa, 18 s från seger och fyra före trean. Jobbar för fullt med mina övningar, stretch och massage för att få ordning på allt, och även om det långt ifrån är bra än så tycker jag ändå att ”den” känns på bättringsvägen.
 
Nu laddar vi för 20 klassiskt och sedan skidskytte, bra det.

21/06-2018

Skönt med sommarvardag.

Just nu trivs jag med tillvaron. Tränar bra och går framåt på de områden jag lägger extra fokus på, har kommit igång med sommarplugget och har lite andra småsaker vid sidan om. Har alltså en del att göra om dagarna, fast finns ändå tid över till annat, känns exakt som jag vill ha det just nu.
 

Läs inlägget

13/06-2018

Kommit igång bra med träningen.

Har äntligen börjat känna suget efter att träna på riktigt igen, och har därför skruvat upp den fysiska aktiviteten mer och mer de senaste två veckorna. Exempelvis körde jag och Robin igår 4 timmar och 63 KM A1-stakning på rullskidbanan, ett saftigt pass med mycket backar och rekord för mig när det gäller hur länge jag någon gång förut åkt på banan under ett pass.

Läs inlägget

29/05-2018

Känslan just nu.

Maj börjar så smått bli juni, och där av är det dags för en liten update hur landet ligger.

Läs inlägget

22/05-2018

Tack för säsongen 2017-2018.

Det är hög tid att dela ut en del fina ord till de människor som gjort att den föregående säsongen gick att genomföra och trots allt blev så bra som den ändå blev.

Läs inlägget

13/05-1018

Pressmeddelande.

ZEBASTIAN MODIN SATSAR VIDARE
MOT ETT FJÄRDE PARALYMPICS!

Läs inlägget

01/05-2018

Topphelg.

Har haft en riktigt bra långhelg så här i semestertider. I lördags morse flög jag ner till Göteborg för att gå på trav, ja ni läste rätt. Varje år bjuder nämligen ATG som är en stor sponsor till OS och Paralympics aktiva och före detta aktiva att vara med på Olympiatravets finaler i Göteborg.

Läs inlägget

27/04-2018

Säsongen 2017-2018.

April går mot sitt slut, vilket innebär att många skidåkare snart är i full gång med att starta upp en ny säsong. Själv kommer jag vänta ytterligare några veckor med detta, då jag inte känner mig mogen att helhjärtat göra det som krävs än. Under flera år har siktet varit inställt på Paralympics, så nu när det är gjort har en mental trötthet infunnit sig, en känsla jag måste låta få komma, vara och gå, innan jag på riktigt kan dra igång säsongen 2018-2019.

Läs inlägget

18/04-2018

Förkylning och slut på säsongen.

Tio dagar utan fysisk aktivitet var det länge sedan jag hade, men det har varit ett faktum den senaste dryga veckan. Jag är inte speciellt ofta sjuk och förkyld, men förra helgen drog jag på mig något segt och rejält. Var sängliggande några dagar, och sedan har den inte riktigt velat ge med sig. Det mentala är en stor faktor i idrott, även för att hålla sig frisk. Kommer hem och släpper taget efter säsongen i allmänhet och Paralympics i synnerhet, då slår sådana här saker till med full kraft. Idag har jag dock varit ute på en kort skidåkning, skönt med lite luft och rörelse.

Läs inlägget

04/04-2018

En skön påsk.

Har nu haft två veckor här hemma efter allt som varit, och det har varit skönt att få landa lite. Normalt sätt är april den träningsmässigt absolut lugnaste månaden för skidåkare, men då det fortfarande är vinter här uppe och det kommer att gå att få fin skidåkning många veckor till så har jag gjort lite ändringar i år. Har därför tränat bra sedan förra måndagen, något jag tänker fortsätta med ett antal veckor till, innan maj blir mer av en semestermånad. Fick exempelvis ihop 16,5 timmars skidåkning med tre rejäla tröskelpass förra veckan, och på det två styrkepass, en nivå jag tänker hålla nu fram till ”semestern”.

Läs inlägget

24/03-2018

Roman om den senaste veckan.

Mycket känslor sedan förra gången jag skrev. Ville avsluta snyggt på 10 KM och det är ju bara att lägga sig platt och säga att så inte blev fallet.

Läs inlägget